2012. április 9., hétfő

Papírsárkány






Egy nap mikor Kelli kinézett az ablakon, széltől loboncossá vált haját visszahúzva boldogan állapította meg hogy, remek idő van sárkányeregetéshez.







Testvérével, Katival azonnal hozzáláttak a sárkány elkészítéséhez. A hozzávalók keresésében anya segített, majd a sárkányt a lányok szinte egyedül készítették el.
Egy darabig elégedetten néztek az asztalon fekvő papírsárkányra, azután kivitték a rétre, hogy végre szálljon is az a sárkány.



A réten sikeresen felengedték a sárkányt és csak úgy SZÁLLT az égen.
Kelli vidáman leste az égen repülő ˝madárkát,˝ míg Katit majdnem elvitte a szél, mivel ő tartotta a zsinórt.
Ám hamarosan kicsúszott Kati kezéből a madzag és a sárkány elszállt.
Kati és Kelli VILLÁMGYORSAN szaladtak utána.


De szerencsére a sárkány beakadt egy fába. A lányok először úgy gondolták, hogy úgy a legalkalmasabb levenni onnan, hogyha egymás fejére állnak, de később rájöttek hogy még így is túl alacsonyak.




Ám hamarosan kerítettek egy létrát. Kelli felmászott, addig minden rendben volt, amikor Kelli a létra tetején rájött, hogy fél a magasban. Gyorsan lemászott és tovább gondolkoztak, úgy belemerültek a gondolkozásba, hogy észre sem vették hogy a sárkány tovább szállt.




Megint kergették, amíg bele nem akadt egy homokdombba. Kati ráugrott és elkapta. Kelli alatt elkezdett süllyedni a homok.






A lányok rájöttek, hogy amibe a sárkány bele zuhant az nem más, mint: FUTÓHOMOK! A lányok nagyon megijedtek. Kati addig ráncigálta a madzagot, amíg a sárkány újra felszállt. Kelli megfogta Kati kezét és a sárkány fölvitte őket a magasba. Ám
Kelli fél úton leesett.




Kati repült tovább, egyedül amíg…






…bele nem akadt egy fába. Kelli rémülten oda szaladt, de addigra Kati már a fűben feküdt. Kelli ijedten kérdezte húgától:
- Kati jól vagy? - Ám megkönnyebbült mikor Kati így felelt:
- Ez jó volt, még egyszer! – De Kelli megragadta Kati kezét és hazaballagtak.





2 megjegyzés:

  1. Ezt mintha már olvastam volna valahol... De a honlapról egy fél szót sem hallottam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég híres mesekönyv, talán azért ismerős

      Törlés